Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

SOS εκπέμπει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Έκκληση οικονομικής βοήθειας έκανε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», της οργάνωσης που προσφέρει -χωρίς κρατική ενίσχυση- βοήθεια καθημερινά σε χιλιάδες παιδιά.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο απλούστερος και ευκολότερος τρόπος βοήθειας είναι η αποστολή γραπτών μηνυμάτων ή οι κλήσεις σε τηλεφωνικούς αριθμούς. «Χωρίς εσάς έχουμε μόνο ενάμιση μήνα ζωής» εξηγεί.

Συγκεκριμένα:


  • στο 14545 για κλήσεις από σταθερό και κινητό με χρέωση 2,27 και 2,46 ευρώ αντίστοιχα
  • στο 54020 για SMS με τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO με χρέωση 2,46 ευρώ
«Χωρίς εσάς έχουμε μόνο ενάμιση μήνα ζωής. Πείτε μας τι να του κόψουμε; Τη στήριξη στο νοσοκομείο; Το σπίτι του; την εθνική γραμμή SOS; τις 8 κινητές ιατρικές μονάδες για παιδιά και νεογνά; το Amber Alert για τα εξαφανισμένα και υπο εκμετάλλευση παιδιά;», τονίζει η οργάνωση που εδώ και 16 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό των κακοποιημένων, παραμελημένων, πεινασμένων, άρρωστων παιδιών δίνοντας λύσεις σε καταστάσεις απόγνωσης, μέσα από ένα σταθερό δίκτυο υποδομών σε όλη τη χώρα.

Χωρίς ενίσχυση, τα 275 παιδιά-θύματα κακοποίησης που φιλοξενούνται στα 11 σπίτια της οργάνωσης θα βρεθούν χωρίς σπίτι.

Μόνο το 2010, η Εθνική Γραμμή για Παιδιά και Εφήβους «SOS 1056» απάντησε σε 270.000 κλήσεις για βοήθεια, οι κινητές ιατρικές μονάδες μετέφεραν 2.360 νεογνά και παιδιά που κινδύνευαν, οι εθελοντές στάθηκαν στο πλευρό 9.344 παιδιών που νοσηλεύθηκαν.

Κάθε μήνα στηρίζονται από το «Χαμόγελο του Παιδιού» 3.000 παιδιά και οι οικογένειές τους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Το «Χαμόγελο» δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Ολόκληρος ο οργανισμός επιβιώνει αποκλειστικά χάρη στις χρηματικές δωρεές του απλού κόσμου και τις χορηγίες, χρηματικές ή σε είδος, φίλων και εταιριών που συμμετέχουν με τον τρόπο αυτό στην ποιοτική κάλυψη των αναρίθμητων αναγκών τις οποίες αντιμετωπίζουν τα παιδιά που το «Χαμόγελο» έχει υπό την προστασία του.

Τα οικονομικά του στοιχεία ελέγχονται κάθε χρόνο από ορκωτούς λογιστές και, όπως προκύπτει, μόλις το 10% των εσόδων του δαπανάται για τη διοικητική του λειτουργία.

Στο πλευρό του το Χαμόγελο του Παιδιού έχει περίπου 4.000 εθελοντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...