Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Μέχρι τέλος Αυγούστου οι αλλαγές στο ΕΣΥ

Συνδιοικήσεις και συνεργασίες μεταξύ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων, ισχυριζόμενο πως το μέτρο θα οδηγήσει σε καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και αποτελεσματικότερη λειτουργία του συστήματος.

Με την αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ οι κλίνες μειώνονται κατά 11.058, από 46.873 σε 35.815, μέτρο που σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς θα οδηγήσει σε μειώσεις προσωπικού, αλλά και συμφόρηση του συστήματος.

Όσον αφορά στη Λακωνία, οι οργανικές κλίνες του ΓΝ Σπάρτης θα ανέρχονται σε 180, ενώ του ΓΝ-ΚΥ Μολάων σε 60, με έναν διοικητή για όλες τις μονάδες και έναν αναπληρωτή διοικητή στους Μολάους.

Ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε τα λάθη που σημειώθηκαν στην καταμέτρηση των κλινών, σημειώνοντας την αδυναμία που επέδειξε το σύστημα στο να μετρηθεί, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως τα λάθη διορθώθηκαν και έγιναν εκ νέου μετρήσεις, όπου κρίθηκε αναγκαίο. Οι συνενώσεις των κλινικών αναμένεται να εξοικονομήσουν στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου 150 εκατομμύρια ευρώ.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί το σχέδιο συνενώσεων κλινικών των Δημοσίων Νοσοκομείων, καθώς και τα ονόματα των νέων διοικητών. Επίσης, ο υπουργός ανέφερε πως εξετάζονται, στο πλαίσιο των νέων δομών, 8 μετατροπές, όπως ενός Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας σε Κέντρο Υγείας και ενός θεραπευτηρίου σε Μονάδα Αποκατάστασης.

Είπε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για τη «νέα μέρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η οποία με τη συμπλήρωσή της, με τις συνενώσεις των κλινικών την επόμενη εβδομάδα και με τις ενώσεις των εργαστηρίων των νοσοκομείων μας κ.λπ., θα δώσει στο τέλος του Αυγούστου μια “νέα εικόνα” στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι οι 175 διοικητές και υποδιοικητές που υπηρετούν σήμερα θα μειωθούν σε 144, ενώ συγκεκριμένα οι 131 διοικητές θα γίνουν 77 συν 6 προέδρους Ιδρυμάτων, όπως το Ωνάσειο, που θα συνεργάζεται επιστημονικά με το Αττικόν «για καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών», όπως ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να χαθούν θέσεις εργασίας, παρά μόνον όσες αφορούν διοικητικές θέσεις, καθώς και ότι δεν θα κλείσει καμία δομή του ΕΣΥ, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετακίνησης εργαζόμενων, εντός των συνεργαζόμενων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. 

Πηγή:  www.lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...