Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Εκδήλωση για την Ελιά και το Λάδι στους Μολάους

Συζήτηση με θέμα «την Ελιά και το Λάδι» διοργανώνει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 9/10 στην αίθουσα «Εσπερίδες» στους Μολάους, η πρώην βουλευτής Επικρατείας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου. 

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Διβάρης, ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σταύρος Βέμμος και ο πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων-ΣΕΒΙΤΕΛ κ. Βασίλης Καμβύσης. Επίσης, για το θέμα θα μιλήσουν ο εμπορικός διευθυντής της «Ελαιουργικής» κ. Μάκης Σειραδάκης, η οικονομολόγος και αγοραστής ελαιολάδου στη διεθνή αγορά κ. Δήμητρα Αλιέως, καθώς και ο γεωπόνος-μελετητής και σύμβουλος γεωργικών επιχειρήσεων κ. Ιωάννης Γρηγοράτος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο γεωπόνος MSc κ. Γιώργος Στρατάκος.

Σε δηλώσεις της για το θέμα η κ. Πατριανάκου σημειώνει: «Με 3.000 τόνους απούλητο λάδι στη Λακωνία από την τελευταία ελαιοκομική περίοδο, με την τιμή του να δυσκολεύεται να κρατηθεί πάνω από τα 2 ευρώ, με το κόστος του παραγωγού διαρκώς να επιβαρύνεται με ευθύνη της Πολιτείας, με την αδυναμία διείσδυσης στις ξένες αγορές παρά το συγκριτικό μας πλεονέκτημα της υψηλής ποιότητας, με την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα των αναπτυξιακών προγραμμάτων να διασυνδέσουν αποτελεσματικά την παραγωγή, την τυποποίηση και την εμπορία, ξεκινά μια ελαιοκομική περίοδος γεμάτη ανασφάλεια και χαμηλές προοπτικές. Είναι η κατάλληλη ώρα να συζητήσουμε. Για την ισχυρή τοποθέτηση στις εξαγωγικές αγορές προτεραιότητας, για τα νέα αναπτυξιακά προγράμματα, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, για την αύξηση της παραγωγικότητας, για τις νέες καλλιεργητικές τεχνικές, για τη γευσιγνωσία και τα συστήματα ιχνηλασιμότητας, για μεγαλύτερη απόδοση τιμής ανταποκρινόμενη στην υψηλή ποιότητα. Γιατί η ελιά και το λάδι έχουν μέλλον με ισχυρές αποδόσεις. Γιατί η Λακωνία δικαιούται να ανοίξει τη συζήτηση και να αποτυπώσει την αλήθεια του παραγωγού».

πηγή:  lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...