Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Διάλυση του νοσοκομείου Μολάων σε περίοδο οικονομικής κρίσης, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο απέστειλε η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων), με την οποία καταγγέλλει την μετατροπή του Νοσοκομείου Μολάων σε Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας μέσω της κατάργησης κλινικών, όπως προβλέπει το "Σχέδιο Αναδιάταξης Μονάδων Υγείας Πρόνοιας". 



Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ, 
   Στο ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ προβλέπεται η μετατροπή του Νοσοκομείου Μολάων σε Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας. Η υλοποίηση ξεκίνησε με την απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ που ορίζει την κατάργηση των κλινικών Ορθοπεδικής, Γυναικολογικής-Μαιευτικής, Παιδιατρικής και ΩΡΛ Πλήρη διάλυση του Νοσοκομείου σε περίοδο οικονομικής κρίσης που οι πολίτες της περιοχής ζουν στη φτώχια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Δυσκολεύονται λόγω της απόστασης να αναζητήσουν υπηρεσίες στα Νοσοκομεία άλλων περιοχών αφού το Νοσοκομείο της Σπάρτης είναι 75 χλμ. απο τους Μολάους και 125 χλμ. απο το Κ.Υ. Νεάπολης που διοικητικά ανήκει στο Νοσοκομείο των Μολάων. 
   Το καλοκαίρι εξυπηρετούν πάνω απο 130.000 πληθυσμό. Οι δρόμοι είναι δύσβατοι και σοβαρά περιστατικά κινδυνεύουν να καταλήξουν κατά την διακομιδή. Οι κάτοικοι των Κυθήρων απευθύνονται για υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο Μολάων. Η ταχύτητα που επιδεικνύεται στη διάλυση του Νοσοκομείου είναι επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών και δεν συνάδει με τις υπουργικές εξαγγελίες για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω των συγχωνεύσεων- καταργήσεων Νοσοκομείων. 
  Οι πολίτες της περιοχής είναι αναστατωμένοι αφού τίθεται το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό της "Δωρεάν Δημόσιας Περίθαλψης" σε αμφισβήτηση. Σας καλούμε άμεσα να επανεξετάσετε την απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ με τους φορείς της πόλης με γνώμονα τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και όχι το δημοσιονομικό όφελος για την Ε.Ε.

πηγή:  news.935radio.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...