Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Παρέμβαση Τατούλη για τους πληγέντες λάκωνες παραγωγούς.

Την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησαν οι άσχημες καιρικές συνθήκες στην Πελοπόννησο στις 11 και 12 Δεκεμβρίου, ζήτησε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεόδωρο Σαρρή.

Αμέσως μετά τον ισχυρό και παρατεταμένο παγετό, ο κ. Τατούλης ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι καλλιέργειες στην περιφέρεια, ιδιαίτερα στο νομό μας αλλά και στη γειτονική Μεσσηνία.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο περιφερειάρχης μετέφερε την αγωνία και την απόγνωση των παραγωγών, ζητώντας να σταλεί άμεσα κλιμάκιο γεωπόνων, προκειμένου να εκτιμηθούν πλήρως οι ζημιές και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις των αποζημιώσεων. «Οι κόποι τους και τα έξοδα καλλιέργειας όλης της χρονιάς πάνε χαμένα και η μόνη τους ελπίδα είναι η άμεση και αντικειμενική εξατομίκευση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.

Επισημαίνοντας πλήρως για τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από τον ισχυρό παγετό, σε συνδυασμό με τους βόρειους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε και για τις καταστροφές που υπέστη η ελαιοκαλλιέργεια, η οποία κατά τόπους αγγίζει το 100%, τα υπαίθρια κηπευτικά, τα εσπεριδοειδή, οι αγκινάρες, καθώς και ορισμένες θερμοκηπιακές καλλιέργειες

πηγή:  lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...