Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ευχαριστήριο μήνυμα Μαρσινόπουλου για το αποτέλεσμα του Νοσοκομείου Μολάων.

Μάριος Μαρσινόπουλος
Πριν λίγες ημέρες το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 TV, καθώς και ο "Κόσμος του Επενδυτή", έκαναν εκτενή αναφορά για την έρευνα που εκπονήθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας για το έτος 2009 σχετικά με τα Δημόσια Νοσοκομεία της Ελλάδας(περίπου 140 στον αριθμό), όπου το Νοσοκομείο Μολάων συγκαταλέχθηκε στα καλύτερα εξ αυτών.

Η αξιολόγηση των Νοσοκομείων έγινε με βάση τρείς δείκτες όπου το ’ριστα ήταν το 100. Ο 1ος δείκτης της έρευνας αφορούσε την Καθαρά Τεχνική Αποδοτικότητα, όπου δείχνει αν η μονάδα παράγει με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα πόρων και αντανακλά Διοικητική ικανότητα. Ο 2ος δείκτης αφορούσε την Αποδοτικότητα Κλίμακας, όπου δείχνει αν η μονάδα είναι στο σωστό μέγεθος και αντανακλά επάρκεια, στενότητα ή υπερεπάρκεια πόρων. Ο 3ος δείκτης αφορούσε την Τεχνική Αποδοτικότητα, όπου ορίζεται ως ο συνδυασμός των άνω δεικτών και δείχνει αν η μονάδα παράγει με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα πόρων και αντανακλά ταυτόχρονα Διοικητική ικανότητα και επάρκεια μεγέθους. Το Νοσοκομείο Μολάων λοιπόν για την περίοδο του 2009 αρίστευσε παίρνοντας 100 και στους τρείς αυτούς δείκτες και πιστέψτε με τα Νοσοκομεία όπου Αρίστευσαν είναι ελάχιστα.

Όμως η παραπάνω αναγνωρισμένη πανελλαδικά, τεράστια επιτυχία του Νοσοκομείου Μολάων, δεν είναι έργο μόνο του πρώην Διοικητή του, αλλά όλων εκείνων που δούλεψαν σκληρά για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα, αψηφώντας τις όποιες ρίξεις κόντρα στο κατεστημένο, παίρνοντας ρίσκα προσωπικά αλλά και επαγγελματικά. Για αυτό και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλο το τότε διοικητικό συμβούλιο και πιο συγκεκριμένα τον Αντιπρόεδρο κ. Πανουτσόπουλο Γρηγόρη, τον κ. Χρηστάκο Σταύρο(μέλος), την κ. Κολλιάκου Μπέτυ(μέλος), τον κ. Μπακίδη Σοφοκλή(ως Εκπρόσωπο των Ιατρών), την κ. Κωστάκου Γεωργία(ως Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας) και τέλος τον κ. Αποστολάκο Παναγιώτη(ως Εκπρόσωπο Εργαζομένων). Θα ήταν όμως σοβαρή παράλειψη από πλευράς μου να μην ευχαριστήσω και αυτούς που αποτελούν τα θεμέλια αυτού του Νοσοκομείου, αυτούς που το κρατούσαν και το κρατούν ζωντανό και πιο συγκεκριμένα την Ιατρική Υπηρεσία με Διευθυντή της τον κ. Παπαγεωργίου Γιώργο, την Νοσηλευτική Υπηρεσία, την Διοικητική Υπηρεσία με τον τότε Διευθυντή της κ. Καρυτσιώτη Γιώργο καθώς και τον κάθε υπάλληλο χωριστά, διότι ο κάθε ένας μόνος του, αλλά και όλοι μαζί καταφέραμε πολλά.

Ολοκληρώνοντας αυτήν μου την Ευχαριστήρια Επιστολή θα ήθελα να τονίσω, πως έστω και ετεροχρονισμένα ήρθε η δικαίωση όλων εμάς που καταθέσαμε την ψυχή μας για αυτό το μικρό, αλλά καθ' όλα άξιο Νοσοκομείο και η δικαίωση αυτή ήρθε να αντικρούσει όλους αυτούς τους λασπολόγους, τους τότε, αλλά και του Σήμερα, όπου εν ελλείψει έργων ή πολύ περισσότερο εν ελλείψει ήθους, το μόνο που έκαναν και κάνουν, ήταν και είναι η λασπολογία άνευ επιχειρημάτων και στοιχείων, βασιζόμενοι σε φήμες και ψεύδη. Ε! λοιπόν κύριοι το Νοσοκομείο Μολάων για την περίοδο 2009 διακρίθηκε ως ένα από τα καλύτερα Νοσοκομεία της χώρας και αυτό δεν είναι ούτε ψεύδος, ούτε φήμη, είναι ΓΕΓΟΝΟΣ και εύχομαι πραγματικά αν η τότε Διοίκηση κατάφερε να προσθέσει ένα-δυο λιθαράκια, η σημερινή Διοίκηση καθώς και αυτές που θα ακολουθήσουν να μπορέσουν να προσθέσουν δέκα, διότι αυτό που μετράει δεν είναι ούτε τα λόγια τα δικά μας, ούτε τα δικά τους, αλλά τα έργα του καθενός από εμάς και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, γιατί στο τέλος αυτός που μας κρίνει όλους μας είναι ο Εργοδότης μας ή αλλιώς το Αφεντικό μας, που δεν είναι άλλος από τον Πολίτη.

Με τιμή
Μάριος Μαρσινόπουλος
πρ. Διοικητής Νοσοκομείου Μολάων-Λακωνίας


πηγή:  www.apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...