Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Προώθηση νοθευμένου λαδιού από ιταλούς και ισπανούς. Ήρθε η μεγάλη ώρα για το ελληνικό ελαιόλαδο

Το αποτέλεσμα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Αμερικής περί νοθευμένου ιταλικού και ισπανικού λαδιού που προωθείτο στη χώρα, σχολίασε ο λάκωνας βουλευτής κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, προβαίνοντας στην ακόλουθη δήλωση:

«Συγκλονιστικές αποκαλύψεις προέκυψαν από έρευνες έγκριτων Πανεπιστημίων και φορέων των ΗΠΑ. Μέγα μέρος ιταλικών και ισπανικών ελαιολάδων που κυκλοφορούσαν στην αγορά της Αμερικής ως extra παρθένα ελαιόλαδα, αποδείχθηκε ότι ήταν νοθευμένο.

Το διατροφικό αυτό σκάνδαλο σε βάρος των αμερικανών καταναλωτών, που τροφοδοτούνταν από φθηνότερα, αλλά ψευδεπίγραφα extra παρθένα ιταλικά και ισπανικά ελαιόλαδα, ήταν η κύρια αιτία του αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των ελληνικών ελαιολάδων.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία και να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προώθησης και προβολής του ελληνικού ελαιολάδου στο εξωτερικό.

Το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου πρέπει να στηριχθεί με άμεσα κυβερνητικά μέτρα και όχι με ευχολόγια. Το ελληνικό ελαιόλαδο αποτελεί βασικό και κύριο συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Δεν είναι τυχαίο που η UNESCO το αναγνωρίζει ως κομμάτι της άυλης παγκόσμιας κληρονομιάς».

πηγή:  www.lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...